Cafea de origine: Brazilia

Cu o suprafaţă de 8.511.965 km pătraţi,  Brazilia deţine cea mai mare varietate de soluri,  altitudini, temperaturi etc., propice producţiei de cafea. În această ţară se cultivă atât cafea Arabica cât şi Robusta. Ambele tipuri de cafea  trec printr-o serie de procese complexe, cele  care, de altfel, o transformă în bautura cea mai  des consumată în lume, după apă. În funcţie  de acele procese (plantarea în pepinieră, aclimatizarea, plantarea propriu-zisă, ingrijirea, dezvoltarea fructului de cafea, coacerea, recoltarea  manuală sau mecanică, curăţarea, separarea prin densitatea fructului, spalarea în  scopul separării, uscarea şi, în final testarea) se obţin gusturile şi aromele diverse de cafea, dar se stabileşte şi preţul.

Cafeaua Brasil Santos este descrisă de experţii ca fiind cea mai desăvârşită cafea braziliană, cu o aciditate scazută, o dulceaţă şi o aromă aparte. În acelaşi timp, este considerată a fi una dintre cele mai tradiţionale cafele braziliene, foarte fină, corpolentă, aproape untoasă, cu un uşor gust de alune.

Coffee Jar Wallpaper__yvt2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: