Cafea de origine: Honduras
Hondurasul a cunoscut cafeaua în secolul XIX, importând-o de la vecinul din sud, El Salvador. Altitudinea, solul, clima, modelate de influenţele Oceanului Pacific în sud, ale Golfului Honduras şi ale Mării Caraibilor în nord, au oferit dintotdeauna condiţii ideale cultivării cafelei şi obţinerii unor produse de calitate superioară.
Cafeaua Honduras e o varietate de Arabica. Boabele verzi şi ovale sunt prelucrate prin „spălare” şi, de aceea, comercializate sub denumirea „milds” (cafea spălată). Prin prăjire, cafeaua capătă o aromă intensă, exotică, cu note de caramel.
În cazul cafelei de origine Honduras veţi fi fermecaţi atât de aromă cât şi de aciditatea medie. Aceste două trăsături ale mai puţin cunoscutei cafele Honduras o transformă într-o bază excelentă pentru a prepara un espresso perfect.
Această cafea are un caracter complex şi o aromă sofisticată.