Cafea de origine: India

Prima plantatie de cafea a fost înfiintată în India, in anul 1670, de S. Baba Budan, pe dealurile  Chikkamagaluru, ce astazi îi poartă numele.

În timp, datorită selecţionării, în India, cultura cafelei a devenit tradiţie, artă şi pasiune.

India exportă, cu precădere, două tipuri de cafea: India Cherry, o cafea Robusta şi India Plantation, o cafea Arabica.

India Cherry este un amestec pentru espresso, însă poate fi folosită la fel de bine şi pentru cafetieră sau filtru. Boabele sunt de cea mai bună calitate şi trebuie prajite cu atenţie pentru a le potenţa savoarea extraordinară. Se creează o ceașcă de cafea vibrantă cu ușoară aromă de nucă.

Image

India Plantation este o cafea arabica desăvârşită, cu o aciditate exotică şi curată, doar 1,03% cafeină, a cărei aromă variează subtil, în functie de gradul de prăjire.

Preparată la ibric sau filtru, la espresso sau French press, India Plantation este cafeaua ideală pentru orice moment al zilei.

large

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: