Migdalele

1085501

Prunus dulcis sau Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae. Se crede că migdalele îşi au originea în Asia de Vest şi Africa de Nord, iar în prezent apare ca plantă de cultură în Pakinstan, Iran, Spania, America (California), Franţa şi Italia.

Migdalul poate fi recunoscut după forma sa ornamentală. În cazuri excepţionale, copacul poate atinge o înălţime de 12 metri. Floarea migdalului conţine o cantitate ridicată de nectar şi astfel atrage multe insecte, mai ales albine.

Din Egiptul antic la timpurile moderne, migdalele au fost întotdeauna un ingredient frecvent utilizat în loţiuni şi poţiuni. Trebuie să se facă o diferenţiere între migdalele dulci și cele amare. Migdalele dulci sunt acoperite de o cuticulă de culoare brună, aspră la pipăit, ce poate fi îndepărtată după opărirea fructelor. Se pot folosi şi la aromatizarea unor băuturi alcoolice, la prepararea marzipanului sau a laptelui de migdale. O băutură delicioasă, bogată în proteine, dar săracă în calorii, laptele de migdale reprezintă opţiunea ideală pentru cei care au intoleranţă la lactoză. Migdalele amare nu se pot consuma ca atare, ele conțin amigdalin, un glicozid din care rezultă acidul cianhidric.

Culturile de migdale din Franţa sunt compuse din așanumitele Ferragnès, cca. 60 % și Ferraduel, cca. 30 % din cultura totală. Din varianta Ferraduel care se coace la mijlocul lunii septembrie se obțin drajeuri. Varianta californiană este numită migdal-Nonpareil, iar migdalele ce provin din Spania sunt numite Marcona, fiind comercializate sub numele de Valencia. Varianta cea mai importantă de migdale din Italia este Avola şi are o aromă deosebită.

Migdalele sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante, fiind bogate în vitamina E şi în grăsimi nesaturate. Antioxidanţii pot juca un rol important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare precum şi în încetinirea procesului de îmbătrânire. Magneziul din migdale ajută la întărirea oaselor şi joacă un rol în diferite procese enzimatice din organismul nostru. Şi nu în ultimul rând, migdalele au un indice glicemic mic ce ajuta la menţinerea în limite normale a zahărului din sânge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: