Cafeaua verde

5_1green_beans_01

Cafeaua verde, considerată noul superaliment, conţine o cantitate mare de antioxidanţi, reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală.

Cafeaua verde este cafea în stare pură, neprăjită sau procesată. Se poate consuma verde sau se poate prăji, acasă, în cuptor, dar nu mai mult de 10-15 minute. Spre deosebire de celelalte tipuri de cafele, cea verde se menţine proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp.

În timpul procesării cafelei verzi nu se folosesc chimicale. Boabele de cafea sunt spălate de mai multe ori şi apoi sunt uscate. Procesul de prelucrare nu implică pesticide, fertilizatori chimici sau alte substanţe artificiale, prin urmare nu se regăsesc nici urme de toxine sau impurităţi.

Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, cafeaua verde ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi asigură o stare de bine organismului. Principalii antioxidanţi din cafeaua verde sunt polifenolii. Aceştia constituie o parte importantă din cantitatea de antioxidanti necesari organismului în cadrul unei alimentaţii echilibrate. Studii clinice au demonstrat că antioxidanţii de tip polifenoli sunt absorbiţi rapid de corpul uman şi protejează organismul împotriva distrugerii celulelor. O cană de cafea verde furnizează aproximativ 400mg de antioxidanţi, respectiv 160mg polifenoli. Antioxidanţii din cafeaua verde sunt consideraţi a fi mai puternici decât cei care se regăsesc în ceaiul verde. De asemenea, consumul de cafea verde nu are efecte negative. Astfel, cei care consumă cafea verde nu vor suferi de tahicardie, creşterea tensiunii arteriale sau insomnie.

Acidul clorogenic, prezent în toate tipurile de cafea, neutralizează radicalii liberi care atacă structura sistemului celular, iar în cafeaua verde regăsim cele mai mari cantităţi de acid clorogenic. Acest tip de acid accelerează metabolismul şi inhibă aportul de glucoza în intestine. De asemenea, acidul clorogenic reduce şi absorbţia zahărului în organism. Se spune că 10 grame de cafea consumate înaintea principalelor mese ale zilei au efect de reducere a grăsimilor din corp. Datorită conţinutului ridicat de acid clorogenic, cafeaua verde este indicată şi în curele de slăbire. De aceea, pentru a avea cele mai bune rezultate, se recomandă două căni de cafea verde pe zi, de preferat în prima parte a zilei.

Advertisements
Comments
One Response to “Cafeaua verde”
  1. cafea verde says:

    I think the admin of this web pazge is genuinely working hard in favor of his web site, because here every material is quaality based stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: