Cafea de origine: Indonezia

50192_3

Sumatra Mandheling este o denumire comercială utilizată pentru cafeaua arabica din Sumatra de Nord. Această denumire a derivat din numele poporului Mandailing, producător de cafea în regiunea Tapanuli din Sumatra.

Cafelele Sumatra sunt considerate o excepţie. În cazul altor cafele, tonurile de pământ, aciditatea scăzută sau aromele exotice şi rustice nu sunt tolerate. Însă în cazul cafelelor Sumatra, aceste arome, defecte pentru alte sortimente de cafea, devin calităţi desăvârşite! Aromele unice se datorează influenţei solului, climatului, precum şi metodei de prelucrare. Boabele se încarcă de umiditate în sezonul musonic şi se usucă în cel uscat.

Sumatra Mandheling este o cafea procesată natural cu un corp siropos, dar viguros. Are o aromă exotică, bogată, o aciditate scăzută şi accente pregnante de caramel şi ciocolată.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: