Blooming Tea

blooming_tea_exploration_box_380x380_blooms

Blooming Tea (ceaiul care înfloreşte sau 工艺 茶, 开 花茶, 女儿 茶 în limba chineză) provine din regiunea Yunnan, China şi se referă la ceaiurile lucrate manual din frunze întregi şi flori proaspăt uscate. Frunzele de ceai sunt legate artizanal împreună cu florile în diverse forme, cea mai întâlnită fiind sfera.

Blooming Teas pot avea la bază ceai negru, ceai verde sau ceai alb. Pentru aceste creaţii deosebite, mugurii de ceai sunt culeşi primavara devreme, înainte de deschidere. Frunzele sunt lăsate mai întâi să se ofilească, apoi sunt uscate şi transformate cu ajutorul aburului, astfel încât să se poată răsuci până se ajunge la forma dorită. Florile din interior sunt alese în funcţie de culoare şi formă, preferate fiind florile de iasomie, crinii, florile de amaranth. După infuzare, frunzele se deschid pentru a scoate la iveală floarea din interior. Procesul de transformare este similar cu evoluţia unui boboc până la momentul în care se transformă în floare. Se creează astfel o întreagă experienţă, complet diferită, un spectacol total.

Aceste ceaiuri reprezintă un cadou încântator şi, nu în ultimul rând, fermecator.

Prepararea ceaiului: Într-un recipient de stică, transparent, se pune un bulb de ceai, la 500 ml de apă. Se fierbe apa şi se lasă să se răcească 2-3 min pana la 85°C. Se toarnă peste bulbul de ceai şi se lasă să infuzeze 2-3 min. Se strecoară şi se serveşte. Dintr-un bulb de ceai se pot face 3 infuzii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: